Szeptember 20-√°n tartj√°k meg Moszkv√°ban a ‚ÄěNemzetek dial√≥gusa. A n√©pek √∂nrendelkez√©si joga √©s a sokp√≥lus√ļ vil√°g √©p√≠t√©se‚ÄĚc√≠mŇĪ konferenci√°t.

R√©sz vesznek rajta t√∂bbek k√∂z√∂tt a szervezŇĎk szerint szeparatista szervezetek Hawaii-r√≥l, Puerto Ric√≥b√≥l, Katal√≥ni√°b√≥l, Nyugat-Szahar√°b√≥l, √©s a Sinn F√©in √Čszak-√ćrorsz√°gb√≥l.

A konferenci√°t az Oroszorsz√°g Antiglobalista Mozgalma (–ź–Ĺ—ā–ł–≥–Ľ–ĺ–Ī–į–Ľ–ł—Ā—ā—Ā–ļ–ĺ–Ķ –ī–≤–ł–∂–Ķ–Ĺ–ł–Ķ –†–ĺ—Ā—Ā–ł–ł) szervezi. K√©tmilli√≥ rubelt sz√°nnak r√°. A p√©nzt a mozgalom a Nemzeti J√≥t√©konys√°gi Alapb√≥l kapja a rendezv√©nyre, ami ‚Äď tadadam ‚Äď az orosz eln√∂k patron√°tusa al√° tartozik.

Az antiglobalista mozgalom a szervez√©sben partnekk√©nt sz√°m√≠that a Rex h√≠r√ľgyn√∂ks√©gre, a Novorosszija h√≠r√ľgyn√∂ks√©gre.

Advertisement

A mozgalmat egy bizonyos Alekszandr Ionov vezeti, aki egyben az Oroszorsz√°g Tisztjei nevŇĪ szervezet egyik t√°rseln√∂ke is, Leonyid Ivasov t√°bornokkal √©s az EU-bŇĎl √©s az US√Ā-b√≥l kitiltott Joszif Kobzonnal (aki az√©rt kis√≠rt egy egyszeri olasz v√≠zumot, gy√≥gykezel√©s√©re hivatkozva).

Ionov kor√°bban t√°rseln√∂ke volt a Sz√≠ria √©s L√≠bia N√©peinek Szolidarit√°si Bizotts√°g√°nak, ebben a minŇĎs√©g√©ben 2013-ban szem√©lyesen adta √°t a bizotts√°g d√≠sztags√°g√°r√≥l sz√≥l√≥ oklevelet Sz√≠ria dikt√°tor√°nak, Bass√°r el-Aszadnak.

Advertisement

K√≠v√°ncsi leszek, lesznek-e megint k√°rp√°taljai fut√≥bolondok a konferenci√°n, mint a m√ļltkori √ļ.n. Jaltai Konferenci√°n, √©s vajon Magyarorsz√°gr√≥l lesz e vajon valaki a Jobbik Oroszorsz Magyarorsz√°g Mozgalomt√≥l ott?