Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, illetve nem is olyan régen egy közeli országban megalakult Ukrajna Internet Pártja.

2007-ben indult, 2010-ben jegyezt√©k be hivatalosan. Dmitrij Golubov IT v√°llakoz√≥ alap√≠totta, akit csak hackerk√©nt szoktak emlegetni, b√°r 2005-ben bizony√≠t√©kok hi√°ny√°ban felmentette a b√≠r√≥s√°g egy mintegy 11 milli√≥ doll√°ros banki h√°l√≥zati felt√∂r√©s √ľgy√©ben.

A képen: Nyugdíjat három éves kortól!

Aleln√∂ke a p√°rtnak Petro Bojko, az Ukr√°n √úgyv√©di Sz√∂vets√©g aleln√∂ke √©s Denisz Grigorjev, thai box eur√≥pabajnok szuperneh√©z s√ļlyban.

Advertisement

Programja is van a p√°rtnak, miszerint komputeriz√°lni kell az orsz√°got, le√©p√≠teni a b√ľrokr√°ci√°t, a pap√≠ralap√ļ √ľgyint√©z√©s megsz√ľntet√©se, √°tt√©rve digit√°lis k√∂zigazgat√°sra, informatikai √©s angol kurzusok alanyi jogon az √°llampolg√°roknak, √∂sszesen 7 ad√≥fajt√°t akarnak a megl√©vŇĎ 98 helyett, egys√©ges 25%-os j√∂vedelemad√≥t, az √ĀFA megsz√ľntet√©s√©t, a GMO term√©kek betilt√°s√°t, offshore z√≥n√°k l√©trehoz√°s√°t Ukrajn√°ban √©s kil√©p√©st a Financial Action Task Force on Money Laundering-bŇĎl.

Eddig ez ak√°r komolyan is hangozhatna, de alapj√°ban v√©ve egy viccp√°rtr√≥l van sz√≥. Az idei eln√∂kv√°laszt√°sokon Darth Vadert ind√≠tott√°k volna, de a humortalan K√∂zponti V√°laszt√°si bizotts√°g elutas√≠totta a jel√∂l√©st, merthogy szerint√ľk nem ez volt a jel√∂lt val√≥di neve, √©s nem tudt√°k azonos√≠tani az arc alapj√°n sem, mert nem vette le a maszkot. Szint√ļgy ind√≠tott√°k volna m√°r Darth Vadert a kijevi √©s az odesszai polg√°rmester v√°laszt√°sokon is, de hasonl√≥ akad√°lyokba √ľtk√∂ztek.

Advertisement

Tal√°n most, az elŇĎrehozott parlamenti v√°laszt√°sokon t√∂bb siker√ľk lesz, mert Dmitrij Golubov Petro Porosenk√≥ Blokkj√°nak a list√°j√°n szerepel. 17 jel√∂ltet √°ll√≠tottak m√©g egy√©ni k√∂rzetekben. Az elsŇĎ √∂t jel√∂lt neve:

A képen: A szavak embere!

.

.

Vader Darth Viktorovics

Palpatine Imperator Viktorovics

Csubbakka Sztyepan Mihajlovics

Amidala Padme Nyikolajevna

Yoda Magiszter Vlagyimirovics

K√°rp√°taljai jel√∂ltj√ľk a beregsz√°szi k√∂rzetben egy ex Anonymus tag, Andrij Sebbella (Dementor), akinek 2011-ben gondja volt a t√∂rv√©nnyel bizonyos √°llami int√©zm√©nyek elleni t√°mad√°sok kapcs√°n.

Advertisement

A k√©pen: Az emberi arc√ļ jel√∂lt!

De mindez olyan komolyan hangzik, ami√©rt egy√°ltal√°n √©rtelme van √≠rni r√≥luk, az a rekl√°mkamp√°nyuk, ami vicces. Az elm√ļlt √©vekben egy rak√°s akci√≥t szerveztek, a kedvencemet alant lehet l√°tni, a h√≠res Patyomkin l√©pcsŇĎn, Odessz√°ban.