Keleti szláv ezmegaz.
Keleti szláv ezmegaz.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Válaszcsapás

Illustration for article titled Válaszcsapás

A Glavplakat nevű művészeti közösség Moszkvában az USA nagykövetségével szemben kiakasztotta új művét. Egyszerű üzenettel: Obama killer.

Advertisement

Azt írják sajtóanyagukban, hogy azért éppen most, mert az Egyesült Államok Szíriába küldi a 101-es Airborne Divisiont, és ezzel újabb független állam megszállását kezdte meg. És hogy sokezer ártatlan haláláért tartják felelősnek a Screaming Eagles-t, Vietnamtól a Közel-Keletig.

Valószínübb magyarázat az időzítésre az, hogy csak a szokásos orosz hivatalos “whataboutism” lépett működésbe.

Advertisement

Egyrészt, megjelent a Litvinenko inquiry, amiben Sir Robert Owen, a vizsgálat vezetője “minden valószínüség szerint” felelősnek tartja Putyin elnököt egy brit állampolgár meggyilkolásáért és nukleáris terrorcselekményért Anglia földjén.

Másrészt a napokban mutatta be a BBC félórás dokumentumfilmjét az orosz elnök pénzügyeiről, Putin’s Secret Riches címmel.

Advertisement

Mindenesetre az “információs háborúban” ez a plakát nem tűnik igazán hatásos ellencsapásnak mondjuk a BBC film ellen, figyelembe véve, hányan látták már a világon a filmet, és azt, hogy a cég a bemutatással vállalta, hogy akár bíróság elé is áll, ha kétségbe vonják az igazukat.

Otthonra jó lesz, gondolhatták azok, akik engedélyezték az akciót.

Share This Story

Get our newsletter