Ha lehet hinni az Interfax hĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek, Moszkva ki szeretnĂ© cserĂ©lni Nagyezsda Szavcsenkot. Érdekes mĂłdon nem a a kĂ©t GRU szpecnazos katonĂĄra, akiket Kijevben tartanak fogva.

A hĂ­rĂŒgynöksĂ©g Viktor But-ot emlĂ­ti, akit 25 Ă©vre Ă­tĂ©ltek az USA-ban fegyverkereskedelem Ă©s terrorizmus tĂĄmogatĂĄsa miatt. Ɛ volt az ihletƑje a “Fegyvernepper”(“Lord of war”) c. filmnek, amiben Nicolas Cage jĂĄtszotta a szerepĂ©t.Valamint Konsztantyin JarosenkorĂłl szĂłl a fĂĄma, akit LibĂ©riĂĄban fogtak el, rengeteg kokainnal, Ă©s 20 Ă©ves bĂŒntetĂ©sĂ©t tölti szintĂ©n az EgyesĂŒlt Államokban drogcsempĂ©szĂ©sĂ©rt.

Ha jĂłl lĂĄtom, akkor ez nagyon gĂĄz. Parancsra elmĂ©gy UkrajnĂĄba harcolni, elfognak, Ă©s ott rohadhatsz meg egy ukrĂĄn börtönben a Kreml felƑl. Viszont ha fegyvereket adsz el az Al KaidĂĄtĂłl a kolumbiai marxista gerillĂĄkig bĂĄrkinek, vagy Ă©pp nagy mennyisĂ©gƱ kĂĄbĂ­tĂłszert szĂĄllĂ­tasz pilĂłtakĂ©nt, akkor a Kreml majd a tĂșszĂĄĂ©rt cserĂ©be kivĂĄlt tĂ©ged. Érdekes ĂŒzenet ez a katonĂĄknak.