Keleti szláv ezmegaz.
Keleti szláv ezmegaz.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tanmese majd száz év múltán

Illustration for article titled Tanmese majd száz év múltán

Eljöttek a felfegyverzett részeg lumpenek hordái, akiket holdkórosok vezettek, emberevő ideológiákkal.

Advertisement

A burzsujokat és kulákokat megölték. Az udvarházakat, földeket, gyárakat elvették. Amit nem szedtek el, felgyújtották. Amit nem gyújtottak fel, gránátvetővel lőtték szét. Beleszartak a zongorába. A földesurakat, ellenforradalmárokat, ideológiailag károsokat, hoholokat – lelőtték. Az okosnak tűnőket vagy elkergették, vagy meggyilkolták. Az ország pusztulásba és háborúba süllyedt.

Illustration for article titled Tanmese majd száz év múltán
Advertisement

Mindent elloptak és felvágtak ócskavasnak. A bányákat elárasztotta a víz. A boltokat kifosztották. Minden, ami működött, leállt. Minden, ami mozgott, megállt. Ami fejlődött, elhalt.

A nép hőseinek kineveztek egy autómosót és egy közért biztonsági őrét.

És lett terror, banditizmus és jogtalanság. Megszervezték a CSEKÁ-t, pincékkel és kivégzésekkel. Kiküldték a Vad divíziót a harctérre. A Kalmiusz medre halottakkal telt meg. A nép ellenségei fölött háromtagú tanácsban öt perc alatt ítélkeztek. Plakátokkal borították el a romokat. A nem megfelelő vallások papjait lelőtték. Az országot éhségbe taszították. A parasztokat kiéheztették. Egymást a hatalom kis szeletéért felrobbantották.

Advertisement

Egy év alatt mindent elittak, amit el lehetett, és mindent elk*rtak, amit el lehetett. A tankokat elvesztették, az embereket halálba küldték. A repülőgépet lelőtték. A háborút elvesztették.

Nem, nem a Nagy Októberi Szocialista Forradalomról, és az azt követő polgárháborúról van szó. Ez az „Orosz Tavasz” rövid története volt.

Advertisement

Bár, most már pontosan tudjuk, hogy nézett ez ki 1917-ben.

Arkagyij Babcsenko írása nyomán.

És egy idevágó szám. Televizor együttes: Bocsáss meg nekünk Ukrajna.

Share This Story

Get our newsletter