√Črdekes k√©rd√©seket vet fel ez a r√∂vid kis poszt, amire elŇĎbb-ut√≥bb v√°laszolnia kell sokaknak Oroszorsz√°gban. A poszt szerzŇĎje Reggae Mortis n√©ven publik√°l, Kijevbe emigr√°lt orosz √°llampolg√°r. A ford√≠t√°s:

K√©rd√©s mind a t√°mogat√≥ihoz, mind az ellenzŇĎihez a sz√≠riai orosz beavatkoz√°snak.

Tegy√ľk fel, hogy √ļgy k√©t-h√°rom h√©t m√ļlva az al-Nuszra Front harcosai bejelentik, hogy v√°llr√≥l ind√≠that√≥ rak√©t√°val lelŇĎttek egy orosz SZU-25-√∂s rep√ľlŇĎg√©pet. √ČrtelemszerŇĪen kevesen hiszik el, m√≠g ki nem raknak a Youtube-ra egy vide√≥t.

Ahol is egy szl√°vos kin√©zetŇĪ, kiss√© megvertnek l√°tsz√≥, sz√©khez k√∂t√∂z√∂tt katona, szakadt ny√°ri uniformisban bemutatkozik, hogy ŇĎ Szidorov Iv√°n Petrovics alhadnagy, ilyen meg ilyen rep√ľlŇĎezred√©bŇĎl az Oroszorsz√°gi F√∂der√°ci√≥nak. A mellette √°ll√≥ szak√°llas harcos j√≥ oroszs√°ggal, kauk√°zusi akcentussal pedig azt mondja:

‚ÄěHa a mocskos gyaur oroszok nem hagyj√°k abba a bomb√°z√°sunkat, √©s nem vonulnak el SŇęrńęyah-b√≥l ki egy h√©ten bel√ľl, meg√∂lj√ľk ezt az embert, azt√°n meg√∂l√ľnk mindenkit k√∂z√ľletek, bossz√ļt √°llunk Nohcsicsoj vilajet√©rt (Csecsenf√∂ld), in s√°a l-L√°h!‚ÄĚ

Az orosz had√ľgyminiszt√©rium bejelenti, hogy Szidorov Iv√°n elbocs√°jt√°s√°t k√©rte m√©g 2014 v√©g√©n, √©s leszerelt. Majd elment √∂nk√©ntesk√©nt Asszad sereg√©be pil√≥tak√©nt, hogy azokon a g√©peken rep√ľlj√∂n, amelyeket Oroszorsz√°g a 2012-es szerzŇĎd√©s alapj√°n sz√°ll√≠tott le a sz√≠r korm√°nynak.

Advertisement

Sz√≠ri√°ban nincsenek orosz csapatok, vannak kik√©pzŇĎk, akik a helyi hadseregnek seg√≠tenek felk√©sz√ľlni az Iszl√°m √Āllam elleni harcra, de harci cselekm√©nyekben nem vesznek r√©szt.

Mi a teendŇĎ?