Érdekes kĂ©rdĂ©seket vet fel ez a rövid kis poszt, amire elƑbb-utĂłbb vĂĄlaszolnia kell sokaknak OroszorszĂĄgban. A poszt szerzƑje Reggae Mortis nĂ©ven publikĂĄl, Kijevbe emigrĂĄlt orosz ĂĄllampolgĂĄr. A fordĂ­tĂĄs:

KĂ©rdĂ©s mind a tĂĄmogatĂłihoz, mind az ellenzƑihez a szĂ­riai orosz beavatkozĂĄsnak.

TegyĂŒk fel, hogy Ășgy kĂ©t-hĂĄrom hĂ©t mĂșlva az al-Nuszra Front harcosai bejelentik, hogy vĂĄllrĂłl indĂ­thatĂł rakĂ©tĂĄval lelƑttek egy orosz SZU-25-ös repĂŒlƑgĂ©pet. ÉrtelemszerƱen kevesen hiszik el, mĂ­g ki nem raknak a Youtube-ra egy videĂłt.

Ahol is egy szlĂĄvos kinĂ©zetƱ, kissĂ© megvertnek lĂĄtszĂł, szĂ©khez kötözött katona, szakadt nyĂĄri uniformisban bemutatkozik, hogy Ƒ Szidorov IvĂĄn Petrovics alhadnagy, ilyen meg ilyen repĂŒlƑezredĂ©bƑl az OroszorszĂĄgi FöderĂĄciĂłnak. A mellette ĂĄllĂł szakĂĄllas harcos jĂł oroszsĂĄggal, kaukĂĄzusi akcentussal pedig azt mondja:

„Ha a mocskos gyaur oroszok nem hagyjĂĄk abba a bombĂĄzĂĄsunkat, Ă©s nem vonulnak el SĆ«rÄ«yah-bĂłl ki egy hĂ©ten belĂŒl, megöljĂŒk ezt az embert, aztĂĄn megölĂŒnk mindenkit közĂŒletek, bosszĂșt ĂĄllunk Nohcsicsoj vilajetĂ©rt (Csecsenföld), in sĂĄa l-LĂĄh!”

Az orosz hadĂŒgyminisztĂ©rium bejelenti, hogy Szidorov IvĂĄn elbocsĂĄjtĂĄsĂĄt kĂ©rte mĂ©g 2014 vĂ©gĂ©n, Ă©s leszerelt. Majd elment önkĂ©nteskĂ©nt Asszad seregĂ©be pilĂłtakĂ©nt, hogy azokon a gĂ©peken repĂŒljön, amelyeket OroszorszĂĄg a 2012-es szerzƑdĂ©s alapjĂĄn szĂĄllĂ­tott le a szĂ­r kormĂĄnynak.

Advertisement

SzĂ­riĂĄban nincsenek orosz csapatok, vannak kikĂ©pzƑk, akik a helyi hadseregnek segĂ­tenek felkĂ©szĂŒlni az IszlĂĄm Állam elleni harcra, de harci cselekmĂ©nyekben nem vesznek rĂ©szt.

Mi a teendƑ?