Mai hír (eredetileg korábbi, de mostanra megerősítették) hogy orosz légideszant katonák estek fogságba Ukrajnában. Úgy tűnik, közülük nem mindenki volt ilyen szerencsés.

Kicsatkin Leonyid Jurijevics és Oszipov Alexandr Szergejevics, a 76-os Pszkovi Légideszant Hadosztály katonáinak sírja Vibuti (Выбуты) faluban, Pszkovtól 17 kilométerre.

Update 2014.08.27. Voronyezs mellett eltemették a 76-os Pszkovi Légideszant Hadosztály egyik rohamszakaszának parancsnokát, Anton Korolenkót. "Szolgálat teljesítése közben" augusztus 19-én hunyt el. Részleteket a hivatalos közlemény a halála helyésről és módjáról nem tartalmaz. Korolenkó szakasza 2011-ben megnyerte a VDV országos versenyét, és a "legjobb ejtőernyős-deszantos szakasz" címét kapta az Oroszországi Föderációban.

Advertisement

És feltűnnek majd az utakon, Dagesztán és Csecsnya után immár Ukrajnában édesanyák, a fiuk fényképeivel. És pereskednek majd az Anyák Jogai civil szervezet jogászai, hogy kis nyugdíjat kaphassanak, és elismerjék, hogy meghalt a gyerekük. És hordozzák majd laboratóriumokba a fésűjüket és fogkeféjüket a katonáknak, hogy azonosítsanak legalább egy darabot a holttestekből. És újabb sorokat alakítanak ki a katonai temetőkben az "ismeretlen katonák" sírjainak. Csendben, éjszaka, titokban. És semmi nem változott Afganisztán, Moldávia, Csecsenföld, Grúzia óta. Ilyen már volt.

Advertisement

.

Ezek a 3, 9 és 2176 és ..... nevű katonák sírjai Donyeck mellett, a Donyecki Népköztársaság új "temetőjében".

Advertisement

Advertisement