Mai hĂ­r (eredetileg korĂĄbbi, de mostanra megerƑsĂ­tettĂ©k) hogy orosz lĂ©gideszant katonĂĄk estek fogsĂĄgba UkrajnĂĄban. Úgy tƱnik, közĂŒlĂŒk nem mindenki volt ilyen szerencsĂ©s.

Kicsatkin Leonyid Jurijevics Ă©s Oszipov Alexandr Szergejevics, a 76-os Pszkovi LĂ©gideszant HadosztĂĄly katonĂĄinak sĂ­rja Vibuti (Đ’Ń‹Đ±ŃƒŃ‚Ń‹) faluban, PszkovtĂłl 17 kilomĂ©terre.

Update 2014.08.27. Voronyezs mellett eltemettĂ©k a 76-os Pszkovi LĂ©gideszant HadosztĂĄly egyik rohamszakaszĂĄnak parancsnokĂĄt, Anton KorolenkĂłt. "SzolgĂĄlat teljesĂ­tĂ©se közben" augusztus 19-Ă©n hunyt el. RĂ©szleteket a hivatalos közlemĂ©ny a halĂĄla helyĂ©srƑl Ă©s mĂłdjĂĄrĂłl nem tartalmaz. KorolenkĂł szakasza 2011-ben megnyerte a VDV orszĂĄgos versenyĂ©t, Ă©s a "legjobb ejtƑernyƑs-deszantos szakasz" cĂ­mĂ©t kapta az OroszorszĂĄgi FöderĂĄciĂłban.

Advertisement

És feltƱnnek majd az utakon, DagesztĂĄn Ă©s Csecsnya utĂĄn immĂĄr UkrajnĂĄban Ă©desanyĂĄk, a fiuk fĂ©nykĂ©peivel. És pereskednek majd az AnyĂĄk Jogai civil szervezet jogĂĄszai, hogy kis nyugdĂ­jat kaphassanak, Ă©s elismerjĂ©k, hogy meghalt a gyerekĂŒk. És hordozzĂĄk majd laboratĂłriumokba a fĂ©sƱjĂŒket Ă©s fogkefĂ©jĂŒket a katonĂĄknak, hogy azonosĂ­tsanak legalĂĄbb egy darabot a holttestekbƑl. És Ășjabb sorokat alakĂ­tanak ki a katonai temetƑkben az "ismeretlen katonĂĄk" sĂ­rjainak. Csendben, Ă©jszaka, titokban. És semmi nem vĂĄltozott AfganisztĂĄn, MoldĂĄvia, Csecsenföld, GrĂșzia Ăłta. Ilyen mĂĄr volt.

.

Ezek a NÂș3, NÂș9 Ă©s 2176 Ă©s ..... nevƱ katonĂĄk sĂ­rjai Donyeck mellett, a Donyecki NĂ©pköztĂĄrsasĂĄg Ășj "temetƑjĂ©ben".

Advertisement