Az Apple tevékenységét betilthatják Oroszországban, vagy 1 millió rubeles büntetést fizethet.

A kirovi megyei rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az Apple INC „homoszexualitást” népszerűsítő jogellenes tevékenységét.

Az éber szervek figyelmét a kaliforniai cég emoji-i keltették fel, meglátván azokban a jogellenes homo-propagandát. Az ügy még augusztusban indult, az emoji-kat el is küldték jól megszakérteni a Szikorszki nevét viselő Bírósági Szakértők Régióközi Intézetébe.

Ha a bírósági szakértők igazolják a rendőrök gyanúját, akkor az Apple nyolcszázezertől egymillió rubelig terjedő bírsággal büntethető, vagy akár be is tilthatják a tevékenységét az Oroszországi Föderáció területén a szabálysértési törvény 6.21-es paragrafusa alapján.

Advertisement

A feljelentést bizonyos Jaroszlav Mihajlov helyi jogász tette, aki az iOS 8.3. operációs rendszerben elérhető almás smiley-ket annyira veszélyesnek látta, hogy az orosz Legfőbb Ügyészséghez és a gyermekek jogainak ombudsmanjához fordult, onnan helyezték át az „ügyet” a kirov megyei rendőrséghez.

Advertisement

Már csak egy kérdésem maradt. Mi lesz szegény Medvegyev kormányfővel, aki folyton iPhone-al szelfizik, ha a rend szigorú őrei betiltják a cég szolgáltatásait?