Vjacseszlav Ponomarjev, a Donyeck megyei Szlovjanszk v√°ros√°nak √∂njel√∂lt polg√°rmestere bejelentette, hogy mostan√≥l a v√°ros neve Putyinszk (–ü—É—ā–ł–Ĺ—Ā–ļ) lesz. M√©gpedig mint Novorosszija √°llam r√©sze. Felh√≠vta hasonszŇĎrŇĪ koll√©g√°it a k√∂rnyezŇĎ ter√ľleteken burj√°nz√≥ hirtelen kiki√°ltott "√°llamokban" (Donyecki N√©pi K√∂zt√°rsas√°g, Luhanszki N√©pi K√∂zt√°rsas√°g), hogy szint√©n nevezz√©k √°t a r√©szben vagy eg√©szben ellenŇĎrz√©s√ľk alatt √°ll√≥ v√°rosokat, √ļgymint Donyecket, mely volt m√°r Szt√°lin√≥ is - Putyin√≥-ra, Luhanszk (Vorosilovgrad is volt) - Putyingrad-ra, Gorlovk√°t - Vlagyimirovlagyimirovk√°ra.

Csendesen teszem hozz√°, nem sok es√©lyt adok arra, hogy k√©t h√©tn√©l tov√°bb √©l az √∂tlet. A "polg√°rmesternek" sem adok t√∂bbet. Am√ļgy a k√©pen Ňź l√°that√≥.

Update 2014. j√ļnius 10. Ponomarjevet letart√≥ztatt√°k, a "n√©pi polg√°rmester" posztj√°r√≥l elmozd√≠tott√°k. A parancsot Igor Girkin (Sztrelok) adta ki, a Szlavjanszki fegyveresek vez√©re. K√©t hetet adtam...

Update 2. 2014. j√ļnius 15.

Ponomarjevet a mai napon kor√°bbi fegyvert√°rsai kiv√©gezt√©k, erŇĎs√≠ti meg egyre t√∂bb ukr√°n √©s orosz forr√°s. Szerint√ľk utols√≥ k√≠v√°ns√°gk√©nt egy telefont k√©rt, hogy besz√©lhessen Putyin orosz eln√∂kkel, azt mondt√°k neki, hogy mindj√°rt megkapja, de ekkor fŇĎbe lŇĎtt√©k. A kor√°bbi "n√©pi" polg√°rmester√©t Szlavjanszknak narkotikumok haszn√°lat√°√©rt, √©s az√©rt b√∂rt√∂n√∂zt√©k be Igor Girkin (Sztrelok) harct√©ri had√ļr emberei, mert megerŇĎszakolta K. Aljona kiskor√ļt.