Keleti szláv ezmegaz.
Keleti szláv ezmegaz.

Putyinszk, érted, Putyinszk...

Vjacseszlav Ponomarjev, a Donyeck megyei Szlovjanszk városának önjelölt polgármestere bejelentette, hogy mostanól a város neve Putyinszk (Путинск) lesz. Mégpedig mint Novorosszija állam része. Felhívta hasonszőrű kollégáit a környező területeken burjánzó hirtelen kikiáltott "államokban" (Donyecki Népi Köztársaság, Luhanszki Népi Köztársaság), hogy szintén nevezzék át a részben vagy egészben ellenőrzésük alatt álló városokat, úgymint Donyecket, mely volt már Sztálinó is - Putyinó-ra, Luhanszk (Vorosilovgrad is volt) - Putyingrad-ra, Gorlovkát - Vlagyimirovlagyimirovkára.

Csendesen teszem hozzá, nem sok esélyt adok arra, hogy két hétnél tovább él az ötlet. A "polgármesternek" sem adok többet. Amúgy a képen Ő látható.

Advertisement

Update 2014. június 10. Ponomarjevet letartóztatták, a "népi polgármester" posztjáról elmozdították. A parancsot Igor Girkin (Sztrelok) adta ki, a Szlavjanszki fegyveresek vezére. Két hetet adtam...

Illustration for article titled Putyinszk, érted, Putyinszk...
Advertisement

Update 2. 2014. június 15.

Ponomarjevet a mai napon korábbi fegyvertársai kivégezték, erősíti meg egyre több ukrán és orosz forrás. Szerintük utolsó kívánságként egy telefont kért, hogy beszélhessen Putyin orosz elnökkel, azt mondták neki, hogy mindjárt megkapja, de ekkor főbe lőtték. A korábbi "népi" polgármesterét Szlavjanszknak narkotikumok használatáért, és azért börtönözték be Igor Girkin (Sztrelok) harctéri hadúr emberei, mert megerőszakolta K. Aljona kiskorút.

Share This Story

Get our newsletter