Keleti szláv ezmegaz.
Keleti szláv ezmegaz.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Láthatatlan légió Ukrajnában?

Illustration for article titled Láthatatlan légió Ukrajnában?

A sajtótájékoztató közvetítése az áram-gondokkal küszködő Krím félszigeten

Putyin orosz elnök éves sajtókonferenciáján ma jó sok minden elhangzott. Megint. A lányáról, Szaakasvili odesszai kormányzóról, a gázvezetékekről, a botrányos kapcsolatokkal rendelkező Csajka legfőbb ügyészről, a bérgyilkosokkal üzletelő Turcsak pszkovi gubernátorról, s annyi minden másról. Konkrét válasz annál kevesebb volt, de a következő napokban majd jól szétcincálják a válaszait.

Advertisement

Egy kérdés viszont érdekes választ szült, emellett nem mennék el.

„Nem akarják kicserélni Alekszandrov és Jerofejev katonákat Nagyezsda Szavcsenkora, Oleg Szencov rendezőre és másokra?” – UNIAN

Advertisement

Kicserélni a foglyokat becsületesen kell, mindenkit mindenkire. Mi mindig azt mondtuk, hogy Ukrajna keleti részén nem voltak reguláris csapataink, de ez nem jelenti azt, hogy ott nem voltak oroszok, akik bizonyos kérdések rendezésével foglalkoztak – beleértve ebbe a katonai szférát is. De ez nem jelenti azt, hogy ott reguláris csapatok lennének. Érzékelje a különbséget.Putyin

(Eredetiben: „Менять надо честно: всех на всех. Мы всегда говорили, что на востоке Украины не было регулярных войск, но это не значит, что там не было россиян, которые занимаются «решением определенных вопросов, в том числе в военной сфере. Но это не значит, что там присутствуют регулярные российские войска. Почувствуйте разницу”)

Advertisement

Ekső megjegyzés: nem Novorosszija, nem Donyecki és Luganszki Népköztársaság, csak így, Ukrajna keleti része.

Szóval orosz katonák vannak Ukrajna területén (ezek szerint ezt nem is tagadta eddig – dehogynem), de reguláris csapatok nincsenek. Hogy miben különböznek a katonák a reguláris csapatoktól – nem világos. Esetleg új szofizmust kellene bevezetni, egy rakás katona, vagy egy bandányi katona.

Advertisement

Biztos én vagyok a buta, de nem értem a különbséget. Például egy ember, aki a hadi szférában megold dolgokat- reguláris katona? Nem? És ezer? És tízezer egyenruhás, aki nehézfegyverzettel „megold”? Hol van a határ?

Oké, legyen egy darab egyenruhás. Ki küldte oda? Milyen jogalapon? Milyen katonai kérdéseket rendez Ukrajnában? Ki fizeti? Ez így rendben van? Putyin elnök szerint ez normális?

Advertisement

És ha normális, akkor az Oroszországi Föderáció területén megjelenő külföldi „megoldóemberek” jelenléte is normális?

Share This Story

Get our newsletter