Borisz Nyemcov meggyilkol√°s√°val gyan√ļs√≠tott f√©rfiakat fogott el a Nyomoz√≥ Bizotts√°g √©s az FSZB Oroszorsz√°gban, Ingus√©ti√°ban.

Ami ebben a pillanatban, 2015. m√°rcius 7-√©n k√©sŇĎ este tudhat√≥ a gyan√ļs√≠tottakr√≥l:

Anzor Sahidovics Gubasev √©s Zaur Dadajev Ingus√©tia Malgobekszki j√°r√°s√°b√≥l sz√°rmaznak (m√°s inf√≥ szerint Dadajev Groznijb√≥l, Csecsenf√∂ldrŇĎl √©s moszkvai lakc√≠me van). Unokatestv√©rek. Szint√©n ŇĎrizetbe ker√ľlt Gubasev testv√©re, √©s m√©g egy f√©rfi, akinek a nev√©t nem tudni egyelŇĎre.

Gubasev az ut√≥bbi t√≠z √©vben Moszkv√°ban √©lt, √©s egy v√°ros k√∂rny√©ki hipermarketben ŇĎrk√©nt dolgozott.

Advertisement

Testv√©re, Sagib Gubasev teheraut√≥sofŇĎrk√©nt dolgozott.

Zaur Dadajev a 2006-ban Kadirov csecsen eln√∂k √°ltal l√©trehozott bel√ľgyi egys√©gben, a Batallion Szever-ben szolg√°lt, ami Groznijban √°llom√°sozik. Az egys√©get 2009-ben √°tnevezt√©k. √öj neve: Az Oroszorsz√°gi F√∂der√°ci√≥ HŇĎse Ahmet Hadzsi Kadirov nev√©t viselŇĎ 141-as speci√°lis motoriz√°lt l√∂v√©sz ezred. √ögy emlegetik tagjait, mint ‚Äěkadirovist√°k", illetve ‚ÄěRamzan Kadirov szem√©lyes g√°rd√°ja". Az egys√©get Adam Delimhanov duma k√©pviselŇĎ testv√©re vezeti. Delimhanovot Kadirov a legjobb bar√°tj√°nak √©s val√≥sz√≠nŇĪ ut√≥dj√°nak nevezte kor√°bban. Nemzetk√∂zi k√∂r√∂z√©s alatt √°ll, a dubai hat√≥s√°gok egy emigr√°ns csecsen harct√©ri parancsnok meggyilkol√°sa miatt keresik.

Advertisement

Dadajev az egys√©g parancsnokhelyettesi beoszt√°s√°ban szolg√°lt. 2010-ben kit√ľntett√©k a B√°tors√°g√©rt √Črdemrenddel.

Ingus√©tia Nemzetbiztons√°gi Tan√°cs√°nak titk√°ra, Albert Barahojev a k√∂vetkezŇĎket hozta nyilv√°noss√°gra:

‚ÄěŇźrizetbe vett√©k Zaur Dadajevet, aki a parancsnokhelyettese a Batallion Szever ezred√©nek, ami a Csecsenf√∂ldi Bel√ľgyminiszt√©rium al√° tartozik, √©s m√©g egy f√©rfit, aki az elfog√°sakor vele egy g√©pkocsiban utazott. Ezenk√≠v√ľl elfogt√°k m√©g Anzor Gubasevet, aki egy mag√°n biztons√°gi szolg√°lat alkalmazottja volt Moszkv√°ban √©s az ŇĎ √∂ccs√©t is."