Keleti szláv ezmegaz.
Keleti szláv ezmegaz.

Kaukázusi foglyok

Illustration for article titled Kaukázusi foglyok

Borisz Nyemcov meggyilkolásával gyanúsított férfiakat fogott el a Nyomozó Bizottság és az FSZB Oroszországban, Ingusétiában.

Advertisement

Ami ebben a pillanatban, 2015. március 7-én késő este tudható a gyanúsítottakról:

Advertisement

Anzor Sahidovics Gubasev és Zaur Dadajev Ingusétia Malgobekszki járásából származnak (más infó szerint Dadajev Groznijból, Csecsenföldről és moszkvai lakcíme van). Unokatestvérek. Szintén őrizetbe került Gubasev testvére, és még egy férfi, akinek a nevét nem tudni egyelőre.

Gubasev az utóbbi tíz évben Moszkvában élt, és egy város környéki hipermarketben őrként dolgozott.

Advertisement

Testvére, Sagib Gubasev teherautósofőrként dolgozott.

Illustration for article titled Kaukázusi foglyok
Advertisement

Zaur Dadajev a 2006-ban Kadirov csecsen elnök által létrehozott belügyi egységben, a Batallion Szever-ben szolgált, ami Groznijban állomásozik. Az egységet 2009-ben átnevezték. Új neve: Az Oroszországi Föderáció Hőse Ahmet Hadzsi Kadirov nevét viselő 141-as speciális motorizált lövész ezred. Úgy emlegetik tagjait, mint „kadirovisták", illetve „Ramzan Kadirov személyes gárdája". Az egységet Adam Delimhanov duma képviselő testvére vezeti. Delimhanovot Kadirov a legjobb barátjának és valószínű utódjának nevezte korábban. Nemzetközi körözés alatt áll, a dubai hatóságok egy emigráns csecsen harctéri parancsnok meggyilkolása miatt keresik.

Dadajev az egység parancsnokhelyettesi beosztásában szolgált. 2010-ben kitüntették a Bátorságért Érdemrenddel.

Advertisement

Ingusétia Nemzetbiztonsági Tanácsának titkára, Albert Barahojev a következőket hozta nyilvánosságra:

„Őrizetbe vették Zaur Dadajevet, aki a parancsnokhelyettese a Batallion Szever ezredének, ami a Csecsenföldi Belügyminisztérium alá tartozik, és még egy férfit, aki az elfogásakor vele egy gépkocsiban utazott. Ezenkívül elfogták még Anzor Gubasevet, aki egy magán biztonsági szolgálat alkalmazottja volt Moszkvában és az ő öccsét is."

Share This Story

Get our newsletter