Borisz Nyemcov meggyilkolĂĄsĂĄval gyanĂșsĂ­tott fĂ©rfiakat fogott el a NyomozĂł BizottsĂĄg Ă©s az FSZB OroszorszĂĄgban, IngusĂ©tiĂĄban.

Ami ebben a pillanatban, 2015. mĂĄrcius 7-Ă©n kĂ©sƑ este tudhatĂł a gyanĂșsĂ­tottakrĂłl:

Anzor Sahidovics Gubasev Ă©s Zaur Dadajev IngusĂ©tia Malgobekszki jĂĄrĂĄsĂĄbĂłl szĂĄrmaznak (mĂĄs infĂł szerint Dadajev GroznijbĂłl, CsecsenföldrƑl Ă©s moszkvai lakcĂ­me van). UnokatestvĂ©rek. SzintĂ©n Ƒrizetbe kerĂŒlt Gubasev testvĂ©re, Ă©s mĂ©g egy fĂ©rfi, akinek a nevĂ©t nem tudni egyelƑre.

Advertisement

Gubasev az utĂłbbi tĂ­z Ă©vben MoszkvĂĄban Ă©lt, Ă©s egy vĂĄros környĂ©ki hipermarketben ƑrkĂ©nt dolgozott.

TestvĂ©re, Sagib Gubasev teherautĂłsofƑrkĂ©nt dolgozott.

Advertisement

Zaur Dadajev a 2006-ban Kadirov csecsen elnök ĂĄltal lĂ©trehozott belĂŒgyi egysĂ©gben, a Batallion Szever-ben szolgĂĄlt, ami Groznijban ĂĄllomĂĄsozik. Az egysĂ©get 2009-ben ĂĄtneveztĂ©k. Új neve: Az OroszorszĂĄgi FöderĂĄciĂł HƑse Ahmet Hadzsi Kadirov nevĂ©t viselƑ 141-as speciĂĄlis motorizĂĄlt lövĂ©sz ezred. Úgy emlegetik tagjait, mint „kadirovistĂĄk", illetve „Ramzan Kadirov szemĂ©lyes gĂĄrdĂĄja". Az egysĂ©get Adam Delimhanov duma kĂ©pviselƑ testvĂ©re vezeti. Delimhanovot Kadirov a legjobb barĂĄtjĂĄnak Ă©s valĂłszĂ­nƱ utĂłdjĂĄnak nevezte korĂĄbban. Nemzetközi körözĂ©s alatt ĂĄll, a dubai hatĂłsĂĄgok egy emigrĂĄns csecsen harctĂ©ri parancsnok meggyilkolĂĄsa miatt keresik.

Dadajev az egysĂ©g parancsnokhelyettesi beosztĂĄsĂĄban szolgĂĄlt. 2010-ben kitĂŒntettĂ©k a BĂĄtorsĂĄgĂ©rt Érdemrenddel.

Advertisement

IngusĂ©tia NemzetbiztonsĂĄgi TanĂĄcsĂĄnak titkĂĄra, Albert Barahojev a következƑket hozta nyilvĂĄnossĂĄgra:

„Ɛrizetbe vettĂ©k Zaur Dadajevet, aki a parancsnokhelyettese a Batallion Szever ezredĂ©nek, ami a Csecsenföldi BelĂŒgyminisztĂ©rium alĂĄ tartozik, Ă©s mĂ©g egy fĂ©rfit, aki az elfogĂĄsakor vele egy gĂ©pkocsiban utazott. EzenkĂ­vĂŒl elfogtĂĄk mĂ©g Anzor Gubasevet, aki egy magĂĄn biztonsĂĄgi szolgĂĄlat alkalmazottja volt MoszkvĂĄban Ă©s az Ƒ öccsĂ©t is."