"Kissebb" valutapánik van ma Oroszországban. Ennek alkalmából jöjjön most egy rövid cikk fordítása. Arkagyij Babcsenkó orosz újságíró tollából.

Egyébként, van egy nagyon egyszerű módszer arra, hogy elkerüljük a stagflációt. Ebben a tizenöt évben jól éltünk, és ez a bizonyítéka a módszer effektivitásának. Csak meg kell erősíteni a törekvéseinket!

Tehát – vissza kell állítani Dzserzsinszkij szobrát, fel kell építeni Moszkvában még ezerháromszáz templomot, leforgatni tíz filmet Mihalkovval, leültetni még tizenöt Navalnyijt és két Hodorkovszkijt, megtiltani nemcsak az árvák külföldi örökbeadását, de egyenesen hozzáláncolni őket az ágyukhoz, alapítani még négy Russia Todayt és másfél LifeNewst, ötödszörre is átírni a himnuszt, visszazárni a börtönbe a Pussy Riotot, megrendezni négy olimpiát, felépíteni három palotát, két jachtot Abramovicsnak, meg Formula 1-es pályát, venni nyolc Mistralt, viccelődni egyet a nagymamával, megírni a közgazdaságtan egyetlen tankönyvét, négyszázszor elmondani, hogy „nanotechnológia" és „harc a korrupcióval", mégegyszer keresztre feszíteni egy kisfiút Szlavjanszkban, egyenes adás az Uralvagonzavoddal, elhozni az Istenszülő Szűzmária övét, betiltani Madonna koncertjét, felmenteni nyolcszáz ügyészt, betiltani a gay-propagandát, kilakoltatni a Dozsgy TV csatornát, immár egy magánlakás szeméttározójába, megszüntetni a téli időszámítást, átnevezni a rendőrséget milíciára, egyenruhát rendelni Judaskintól, megpuszilni egy tigrist, repülni a hódarvakkal, felhozni a tengerfenékről egy amfórát, vezetni egy sárga Lada Kalinát, mutogatni a TV-ben Milonovot, megfenyegetni az amcsikat radioaktív hamuval, köpni egyet a bal váll fölött, ugrálni kicsit a térden, annektálni Lettországot,.

Advertisement

Vagyis mindent ugyanúgy kell csinálni, mint ahogy Putyin csinálta ebben a tizenöt zsíros olajévben. Hisz működött! Nem értem, miért tétlenkedik.

Arkagyij Babcsenko