Eml√©keztek m√©g a Die Hard ‚Äď Az √©let mindig dr√°ga azon jelenet√©re, mikor Bruce Willis egy t√°bl√°val k√©nytelen √°lldog√°lni a gett√≥ban, meglehetŇĎsen provokat√≠v felirattal? No, valami ilyesmi t√∂rt√©nt j√ļlius 23-√°n Kijevben, csak ott nem terrorista k√©nyszer√≠tette az alanyt ilyesmire. Szergej Grigorovics programoz√≥, aki onnan ismert a gamerek k√∂r√©ben, hogy Ňź volt a CEO-ja a GSC Game World-nek - a c√©g adta ki a Cossacks j√°t√©kokat, illetve a m√©lt√°n h√≠res S.T.A.L.K.E.R. j√°t√©ksorozatot- fura k√≠s√©rletbe kezdett.

FeltŇĪz√∂tt egy Gy√∂rgy-szalagot mag√°ra, ami a mai hivatalos Oroszorsz√°g √©s a d√©lkelet ukrajnai l√°zad√≥k egyik szimb√≥luma, √©s kiment Kijev k√∂zpontj√°ba, a Majdan Nyezalezsnosztyira. ElsŇĎre, sŇĎt m√°sodikra is rossz √∂tletnek tŇĪnik, nem vak, csak b√°tor szindr√≥m√°s lehet a pasi, gondoln√°m √©n. K√ľl√∂n√∂sen, hogy a B√ľszkes√©g Forradalm√°nak - ahogy nevezik mostans√°g az elm√ļlt h√≥napok esem√©nyeit ott - ikonikus helysz√≠n√©t v√°lasztotta.

Hossz√ļ besz√°mol√≥t √≠rt a facebookra tapasztalatair√≥l, amit most nem fogok leford√≠tani, de minden ellenkezŇĎ v√°rakoz√°ssal szemben nem vert√©k meg, nem dob√°lt√°k meg, nem kergett√©k el. Csod√°lkoz√≥ tekintetekben meg k√©rd√©sekben j√≥csk√°n volt r√©sze, de v√©g√ľl azt a konkl√ļzi√≥t vonta le, hogy " √öjra nem tal√°ltam meg a fasiszt√°kat, pedig m√°r nyolcadik h√≥napja keresem ŇĎket."

Advertisement