Az utóbbi négy napban Novorosszijában, a normális európai miniállamok méretére olvadt Donyecki és Luganszki Népköztársaságban nagy dolgok történnek.

Először bejelentették Alekszandr Borodaj, a DNR miniszterelnökének lemondását, aki azóta angolosan távozott is Moszkvába, haza. Majd Luganszkban is lemondott az ún. miniszterelnök, Valerij Bolotov.

Alekszandr Hodakovszkij, a Vosztok zászlóalj parancsnoka, amely eddig a DNR elit egységének számított, szintén érdekes pálforduláson esett át.

Advertisement

Hodakovszkij korábban a donyecki SzBU ALFA kommandójának parancsnoka volt, majd a DNR hadügyminiszterének nevezte magát. Legutóbbi interjújában elmondta, hogy neki és alakulatának a DNR nem parancsol, ők a Donyecki Népköztársaság előtti idők céljaiért küzdenek, az egységes, oroszbarát Ukrajnát támogatják. Tehát semmi kiválás, elszakadás.

Advertisement

És a mai nap híre, Igor Girkin/Sztrelkov, az utolsó fehérgárdista tiszt, a 300 Sztrelkovista vezére, Szlavjanszk védelmezője, Donyeck városparancsnoka és Dombabwe hadura - lemondott.

Sic transit gloria Neorussii.