Az Oroszországi Föderáció Nyomozó Bizottsága lezártnak nyilvánította a Borisz Nyemcov meggyilkolásával kapcsolatos nyomozást.

A v√©grehajt√≥k szerint√ľk r√°cs m√∂g√∂tt vannak, a megrendelŇĎje √©s fŇĎ szervezŇĎje a Kreml szomsz√©ds√°g√°ban v√©grehajtott mer√©nyletnek egy bizonyos Ruszlan Muhugyinov. Ňźt nem siker√ľlt elfogni vagy kik√©rdezni, 2015 november√©ben nemzetk√∂zi k√∂r√∂z√©st rendeltek ellene. Muhugyinov a bel√ľgyi csapatok Szever nevŇĪ ezrede (tiszt√°n csecsen √°llom√°ny√ļ egys√©g, √©s Csecsny√°ban √°llom√°sozik) parancsnok√°nak, Ruszlan Geremejevnek volt a sofŇĎrje.

Teh√°t a Nyomz√≥ bizotts√°g v√©lem√©nye szerint Muhugyinovnak (a sofŇĎrnek) akkora hatalma √©s vagyona volt, hogy:

1. A Bel√ľgyminiszt√©rium katon√°jak√©nt megszervezte a maga √©s katonat√°rsai t√∂bb h√≥napos kik√ľldet√©s√©t Moszkv√°ba, hogy k√∂vethess√©k √©s megfigyelhess√©k Nyemcovot.

2, A kik√ľldet√©s idej√©re, ami h√≥napokig h√ļz√≥dott, megoldotta, hogy ŇĎ √©s t√°rsai ugyan√ļgy kapj√°k fizet√©s√ľket, mintha a laktany√°jukban lenn√©nek, √©s senki ne tegyen fel k√©rd√©seket a hi√°nyukkal kapcsolatban.

3. Moszkv√°ban szerzett haszn√°latra egy Mercedes-Benz ML 300 4MATIC t√≠pus√ļ g√©pkocsit, a rendsz√°ma –ź007–ź–†.

4, V√°s√°rolt a t√°rsainak, a megfigyel√©sre egy ZAZ Chance TF698P t√≠pus√ļ g√©pkocsit, rendsz√°ma –Ę649–ö–ē.

5. Több mobiltelefont vásárolt.

4. Kibérelt két lakást Moszkvában, hónapokra, Vásárolt egy nem nyilvántartott kézifegyvert.

6. ElŇĎteremtett ‚Äúnem kevesebb mint ‚Äú - √≠gy szerpel a nyomozati anyagban - 15 milli√≥ rubelt, hogy kifizesse a t√°rsait.

Erre mondj√°k tal√°n hogy nem igaz√°n √©letszerŇĪ, nemde?