Keleti szláv ezmegaz.
Keleti szláv ezmegaz.
Illustration for article titled A Kreml szemével

Nézzük kicsit a dolgokat Mordor a Kreml szemével. Tehát:

Vlagyimir kijevi nagyfejedelem a Krím félszigeten keresztelkedett meg, ezért a Krím szakrális hely Moszkva számára, amely akkor még nem létezett, de nem szakrális Kijev számára, amely már állt akkor.

Advertisement

Ukrán nemzet nincs, nem létezik, ezért ők oroszok, azaz Oroszország oroszok ellen visel hadat.

Nagyezsda Szavcsenkó rettenetesen russzofób véreskezű katona, aki miután a DNR fogságába esett, első dolga volt átlépni az orosz határt.

Advertisement

Ukrajnában orosz katonák nincsenek, ezért ha valaki azt mondja telefonon az ukrán követség alkalmazottjának, hogy orosz csapatokat küldenek Ukrajnába, akkor államtitkot ad ki.

A DNR és az LNR tűzszünetet akarnak kötni, és közben csak védekeznek, ezért írják a tankjaikra, hogy „Fel Lembergre!"

Advertisement

A DNR és az LNR komoly helyi gyökerű szeparatista mozgalom, ennek bizonyítéka, hogy a korábbi években a katonai konfliktus előtt nem volt egyetlen párt, mozgalom, sőt politikus sem, aki nyilvánosan felvetette volna az elszakadás kérdését, mint Skóciában vagy Katalóniában.

Kijevben véres junta székel, amire bizonyíték, hogy politikusok vannak hatalmon is, ellenzékben is, a DNR és az LNR nem junta, mert ott fegyveresek vannak hatalmon, az ellenzék pedig már halott vagy elmenekült.

Advertisement

Oroszországnak semmi köze a harci cselekményekhez, hiszen az államhatára bármely pontján ki-be járkálhatnak felfegyverzett csoportok, ez így normális.

Oroszország végképp nem részese a konfliktusnak, hisz a Krím is egyszer csak ott volt, részeként az országnak egy reggelen.

Advertisement

Kolumbusz miatt Spanyolország elcsatolta Amerikát, akkor nekünk mért nem szabad semmit elcsatolni?

Oroszország úgy döntött, hogy megvédi az oroszajkúakat, ezért szétbombázza azt az országot, ahol az oroszajkú népességnek a legtöbb lehetősége volt eddig (esetleg Belaruszon kívül).

Advertisement

A NATO agresszív katonai blokk, Oroszország pedig békés és veszélytelen ország. Épp ezért az összes szomszédja Oroszországnak, a Varsói Szerződés volt tagállamai, a SzU volt köztársaságai igyekeznek mihamarabb belépni a NATO-ba.

Share This Story

Get our newsletter