Szeptember 20-án tartják meg Moszkvában a „Nemzetek dialógusa. A népek önrendelkezési joga és a sokpólusú világ építése”című konferenciát.

Rész vesznek rajta többek között a szervezők szerint szeparatista szervezetek Hawaii-ról, Puerto Ricóból, Katalóniából, Nyugat-Szaharából, és a Sinn Féin Észak-Írországból.

Advertisement

A konferenciát az Oroszország Antiglobalista Mozgalma (Антиглобалистское движение России) szervezi. Kétmillió rubelt szánnak rá. A pénzt a mozgalom a Nemzeti Jótékonysági Alapból kapja a rendezvényre, ami – tadadam – az orosz elnök patronátusa alá tartozik.

Az antiglobalista mozgalom a szervezésben partnekként számíthat a Rex hírügynökségre, a Novorosszija hírügynökségre.

A mozgalmat egy bizonyos Alekszandr Ionov vezeti, aki egyben az Oroszország Tisztjei nevű szervezet egyik társelnöke is, Leonyid Ivasov tábornokkal és az EU-ből és az USÁ-ból kitiltott Joszif Kobzonnal (aki azért kisírt egy egyszeri olasz vízumot, gyógykezelésére hivatkozva).

Advertisement

Ionov korábban társelnöke volt a Szíria és Líbia Népeinek Szolidaritási Bizottságának, ebben a minőségében 2013-ban személyesen adta át a bizottság dísztagságáról szóló oklevelet Szíria diktátorának, Bassár el-Aszadnak.

Kíváncsi leszek, lesznek-e megint kárpátaljai futóbolondok a konferencián, mint a múltkori ú.n. Jaltai Konferencián, és vajon Magyarországról lesz e vajon valaki a Jobbik Oroszorsz Magyarország Mozgalomtól ott?